Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färdig i kylen, en paj med dekor och allt. Ljuvligt mild passar den att bjuda som entré på assiett med finstrimlad sallad.
Värm ugnen till 225°. Mosa eller mixa mjöl, smör, salt och vatten smuligt. Tillsätt ströbrödet och tryck ut massan i bottnen på en form med löstagbar kant, 21–24 cm diameter. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Ta ut och låt kallna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa den grovt skurna basilikan (utom blad till dekor) med vitlök, parmesan, 1 1/2 dl av grädden, ricotta, salt, chili och olja.
Värm resten av grädden och smält de avrunna gelatinbladen i den. Dra av från värmen och låt svalna innan blandningen rörs ner i den gröna fyllningen.
Häll massan i formen och ställ den kallt 3–4 timmar eller till nästa dag.
Klyv tomaterna vid ”midjan”, peta ur kärnorna och skär det övriga i tunna klyftor och lägg på pajen. Så här blir även tomaterna hållbara, därför kan pajen faktiskt göras helt klar t o m dagen innan.
Strö över oregano, garnera med basilika, droppa över olja och servera pajen med riktigt finskuren sallad.