Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ricottamousse med jordgubbssås

Den milda smaken på ricottaosten  passar bra tillsammans med den fruktiga jordgubbssåsen.

Ricottamousse med jordgubbssåsRicottamousse med jordgubbssåsRicottamousse med jordgubbssås
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 1,75 dlmjölk
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 dlströsocker
  • 350 gricottaost

Jordgubbssås

  • 250 gjordgubbar
  • 1,5 mskströsocker

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa i majsstärkelse och socker. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Tillsätt ricottaosten. Låt smeten kallna i kylen.

  2. Snoppa och skiva jordgubbarna. Passera dem genom en sil och tillsätt socker.

  3. Forma ricottamoussen till queneller och servera med jordgubbssåsen. Garnera med myntablad.

Vad tyckte du om receptet?