Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ricottabollar - läckra snittar till fest. Smeten är ganska lös, men med mjöliga och försiktiga händer går det att forma den till bollar som kan friteras frasiga och goda!
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Låt svalna.
Ansa och grovriv fänkålen. Blanda den med löken. Tillsätt ricotta, timjan, kryddpeppar, ägg och mjöl. Krydda med salt och peppar. Rör ihop till en lös smet.
Häll ut mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp äggen på ytterligare en tallrik.
Hetta upp oljan till 160 grader.
Klicka ut smeten, ca 1 msk i taget, på tallriken med mjöl. Forma med lätta händer till en boll. Doppa i ägg och täck till sist med ströbröd.
Fritera bollarna i omgångar ca 3 min, tills de är gyllenbruna och frasiga. Servera direkt eller värm dem senare ca 5 min i ugnen, 250 grader.
Tips: Börja med hälften av paneringen och vispa upp ett ägg i taget, eftersom det blir ganska kladdigt efter hand.