Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ricotta- och gräslökspaj med tomatsallad. Tomater blir ofta blöta när man lagar dem i ugn. Här läggs de istället sist på pajen och blir en frisk sallad.
Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 28 i diameter. Nagga degen och ställ i frysen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min, tills det fått fin färg.
Fyllning: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 msk saft. Blanda citronskal, citronsaft, ricotta, ägg, gräslök,1 msk olja, salt och 1 krm peppar.
Häll smeten i pajskalet och grädda ca 20 min, tills pajen stelnat men fortfarande är lite dallrig i mitten när formen skakas. Ta ut och låt pajen svalna.
Skär tomaterna i tunna skivor. Lägg dem på pajen. Ringla över 1 msk olja. Strö över flingsalt och 1 krm peppar. Garnera med gräslök.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: