Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Riccardos hallonsorbet

Sorbet är enklare att göra än krämig mjölk- eller gräddglass om du inte har glassmaskin hemma.

Riccardos hallonsorbetRiccardos hallonsorbetRiccardos hallonsorbet
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 500 ghallon
  • 1äggvita

Gör så här

  1. Koka upp hallon, vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna. Mixa blandningen slät med mixerstav.

  2. Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke. Vänd ner äggvitan i hallonpurén och blanda noga.

  3. Häll upp sorbeten i en burk med lock och frys 30 min. Ta ut sorbeten och mixa den ännu en gång med mixerstav. Frys ytterligare 1 timme, tills sorbeten fått fin konsistens. Har du glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) kan du i stället frysa sorbeten i den ca 30 min.

Vad tyckte du om receptet?