Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sorbet är enklare att göra än krämig mjölk- eller gräddglass om du inte har glassmaskin hemma.
Koka upp hallon, vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna. Mixa blandningen slät med mixerstav.
Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke. Vänd ner äggvitan i hallonpurén och blanda noga.
Häll upp sorbeten i en burk med lock och frys 30 min. Ta ut sorbeten och mixa den ännu en gång med mixerstav. Frys ytterligare 1 timme, tills sorbeten fått fin konsistens. Har du glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) kan du i stället frysa sorbeten i den ca 30 min.