Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ribs med soja- och ingefärsglaze är smakrika och goda. Fyll på med glaze flera gånger medan spjällen steks så får de en god, klibbig yta.
Lägg köttet i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Krydda med salt och lägg i pepparkornen. Låt köttet sjuda under lock tills köttet lossnar lätt från benet, ca 1 timme. Låt köttet svalna i lagen.
Glaze: Skala och pressa vitlöken i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka upp och sjud sedan ca 20 min, tills glazen tjocknat något.
Sätt ugnen på 200°. Lägg spjällen på en plåt eller i en ugnssäker form. Pensla spjällen med hälften av glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills de fått fin färg. Pensla ribsen flera gånger med resterande glaze under tillagningstiden.