Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ribs med soja- och ingefärsglaze  

Ribs med soja- och ingefärsglaze är smakrika och goda. Fyll på med glaze flera gånger medan spjällen steks så får de en god, klibbig yta.

Ribs med soja- och ingefärsglaze  Ribs med soja- och ingefärsglaze  Ribs med soja- och ingefärsglaze  
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1,5 kgrevben- eller kamben, tunna
  • 2 lvatten
  • 2 tsksalt
  • 5svartpepparkorn

Glaze

  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlsoja- japansk
  • 1 dlananasjuice- drickfärdig
  • 1 dlhonung
  • 1 dlfarinsocker
  • 1 dlhoisinsås
  • 1 dlketchup
  • 0,5 dläppelcidervinäger
  • 2 mskingefära- riven, färsk
  • 1 tskchili- mald

Gör så här

  1. Lägg köttet i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Krydda med salt och lägg i pepparkornen. Låt köttet sjuda under lock tills köttet lossnar lätt från benet, ca 1 timme. Låt köttet svalna i lagen.

  2. Glaze: Skala och pressa vitlöken i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka upp och sjud sedan ca 20 min, tills glazen tjocknat något.

  3. Sätt ugnen på 200°. Lägg spjällen på en plåt eller i en ugnssäker form. Pensla spjällen med hälften av glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills de fått fin färg. Pensla ribsen flera gånger med resterande glaze under tillagningstiden.

Vad tyckte du om receptet?