Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ribs med dadelsalsa  

Ribs med dadelsalsa lagas snabbt med färdigkokta ribs. Salsan är även god till julskinka. 

Ribs med dadelsalsa  
Ribs med dadelsalsa  
Ribs med dadelsalsa  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 pktribs- färdigstekta (à 400 g)
  • 200 gdadlar- urkärnade, torkade
  • 4apelsiner
  • 0,5 knippasalladslök
  • 1 krukabladpersilja
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Tillaga ribsen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Kärna ur och finhacka dadlarna. Skär bort skalet från apelsinerna. Skär dem i hinnfria klyftor, ta till vara 3 msk saft från apelsinerna.

  3. Ansa och finstrimla salladslöken. Finhacka persiljan. Blanda dadlar, apelsin, lök och persilja med apelsinsaft, olja, vinäger, salt och peppar.

  4. Skär ribsen i bitar och servera med salsan.

Vad tyckte du om receptet?