Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ribs med coleslaw och jalapeño- och ostgratinerad potatis. Ribs och potatis kan förberedas, ugnsstekas och grillas med extra rökspån strax före servering.
Sätt ugnen på 175°. Lossa hinnan på baksidan av revbenen och dra bort den. Blanda ihop alla kryddor. Fukta spjällen med vinäger och gnid in kryddblandningen.
Lägg spjällen på en plåt och täck med ugnsfolie. Stek mitt i -ugnen ca 2 1/2 timme.
Ostgratinerad potatis: Stick i potatisarna med en gaffel. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 1 timme.
Höj ugnstemperaturen till 225°. Dela och gröp ur potatisarna. Kärna ur och hacka chilin. Mosa ihop potatisen med gräddfil, ost och chili. Fyll de urgröpta skalen med potatisröran och ställ dem på en plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått färg.
Coleslaw: Blanda majonnäs, gräddfil, senap, socker, salt och spiskummin. Finstrimla kål och urkärnat äpple och blanda med trädgårdskrasse och dressing.
Glaze: Blanda alla ingredienser.
Tänd grillen, vänta tills det blir fin glöd. Lägg fuktat spån i grillen, använd röklåda eller lägg spånen på en bit aluminiumfolie.
Grilla spjällen 5–10 min på varje sida. Lägg på locket för att behålla röken. Pensla dem med glazen och fortsätt grilla 2–3 min på varje sida, tills de fått färg. Servera med coleslaw och potatishalvorna.