Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ribs español


Här förkokar vi revben innan vi i flera omgångar penslar dem med en smakrik glaze som får karamelliseras på revbenen med hjälp av hettan från glöden. Tänk på att hellre pensla ofta och lite än sällan och mycket.

Ribs español

Ribs español

Ribs español

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 kgrevbensspjäll
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 mskoregano- torkad
  • 2 msksalt
  • 10svartpepparkorn
  • flingsalt
  • 1,5 mskoregano- torkad
  • 1,5 mskpaprikapulver- (gärna den rökta ­varianten pimenton de la vera)
  • 2vitlöksklyftor- (rivna eller pressade)
  • 2,5 mskrödvinsvinäger
  • 2,5 msktomatpuré
  • 0,5 msksoja
  • 1,5 mskhonung- flytande
  • 1,5 tskspiskummin- malen
  • 0,5 tsksvartpeppar- malen

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en stor kastrull och häll på vatten tills revbenen är helt täckta. Krossa vitlöken och lägg i tillsammans med lök skuren i grova klyftor och kryddorna. Koka upp och låt sjuda i cirka 40 minuter under lock.

  2. Blanda alla ingredienser till glazen. Ta upp revbenen ur kokspadet och lägg i en form. Massera in cirka hälften av glazen i köttet och låt gärna revbenen vila i åtminstone 30 minuter innan du grillar dem över fin glöd.

  3. Pensla hela tiden med resten av glazen och vänd på revbenen då och då. Grilla revbenen tills de fått fin färg på båda sidor och ytan är härligt ”sticky” av glazen som karamelliseras på ytan.

  4. Salta runtom med flingsalt, skär revbenen i mindre bitar, servera varma eller kalla.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök