Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på toscansk grönsakssoppa. Ribollita betyder omkokt och är i princip en minestronesoppa som värmts upp igen, ibland med lite bröd i för att den ska räcka länge. Har du en kantbit av parmesan liggandes i kylen kan den gärna få koka med i soppan.
Skala och skiva morötter och lök. Ansa och strimla sellerin. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs lök och grönsaker i olja i en gryta, i ca 10 min under lock. Rör då och då. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare i 2 min. Häll på vatten och tomater och låt soppan koka i 15 min.
Repa kålen och grovhacka bladen. Lägg kålen i soppan och låt soppan sjuda vidare i ca 10 min.
Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg bönorna i soppan och låt koka upp. Krydda med salt och peppar.
Häll soppan i skålar. Ringla över olja. Servera med bröd och riven parmesan.
Späd soppan med grönsaksbuljong om den blir för tjock.
Läs också: