Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade tunna revbensspjäll

Revbensspjället ska kokas 30 min innan det grillas. Pensla med bbq-sås under grillningen.

Grillade tunna revbensspjäll
Grillade tunna revbensspjäll
Grillade tunna revbensspjäll
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,6 kgrevbensspjäll- tunna
  • 3 lvatten
  • 0,5gul lök
  • 1morot- liten
  • 2lagerblad
  • 5vitpepparkorn
  • 3kryddpepparkorn
  • 2 msksalt
  • 2 mskliquid smoke
  • bbq-sås- se recept på bbq-sås till revbensspjäll

Gör så här

  1. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg bitarna i en gryta. Tillsätt vatten, kryddor och liquid smoke. Låt koka upp.

  2. Lägg i revbensspjället skuret i mindre bitar. Låt koka under lock ca 30 min. Ta upp och låt revbensspjället svalna.

  3. Grilla spjället ca 5 min på varje sida. Pensla under grillningen med ca 1 dl av barbecuesåsen. Spara resten att servera till.

  4. Skär revbensspjället i bitar och servera

Vad tyckte du om receptet?