När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1,5 kgrevbensspjäll- tjocka
1gul lök
1vitlöksklyfta
1 bitingefära- (8 cm)
1apelsin
5 dlöl- t ex Åbro bryggmästareöl
0,5 dlhonung
2 mskkinesisk soja
0,5 tskmuskot- mald
1 tsksalt
2 krmvitpeppar- nymald
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och hacka ingefäran. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda lök, vitlök, ingefära, apelsinskal, apelsinsaft, öl, honung, soja och muskot i en gryta.
Krydda revbensspjället med salt och peppar och lägg det i grytan. Låt stå i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175°. Koka upp grytan på spisen. Sätt grytan mitt i ugnen och tillaga under lock ca 2 timmar, tills köttet är mört.
Höj ugnsvärmen till 225°. Ta upp köttet och skär det i bitar. Häll marinaden i en kastrull och låt den koka ihop tills ca hälften återstår.
Pensla spjället med marinaden. Griljera revbensspällsbitarna mitt i ugnen ca 10 min, vänd dem en gång under tiden.
Foto: Charlie Drevstam
revbensspjall-med-slaw
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 34 röster)
Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept
Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan: