Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Revbensspjäll och sallad

God marinad kryddar tjockt revbensspjäll som steks i ugn.

Sweet chilisås och soja ger asiatisk smak.

Revbensspjäll och salladRevbensspjäll och salladRevbensspjäll och sallad

Ingredienser

  • 1,2 kgrevbensspjäll- tjocka, av lamm
  • 1 dlsweet chilisås
  • 2 msksoja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 3 mskhonung- flytande
  • 2 tskingefära- färsk, finriven

Sallad

  • 200 ggröna bönor- (haricots verts)
  • 1rödlök
  • 200 gsockerärter
  • 1 msktimjan- smulad, färsk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar

Syrad grädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskcitronsaft
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Klappa in spjällen med den på båda sidor och lägg köttet i en långpanna. Låt stå 40 minuter.

  3. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter, vänd efter halva tiden.

Sallad till revbensspjäll

  1. Blanda grädden med citronsaft och låt den stå i rumstemperatur ett par timmar. Smaksätt med socker, salt och peppar och droppa i olivolja.

  2. Koka upp lätt saltat vatten och förväll de gröna bönorna i 5 min och sockerärterna i 3 min. Spola dem i kallt vatten. Låt dem kallna helt och skär dem i strimlor på längden.

  3. Skala och skiva rödlöken tunt.

  4. Blanda alla ingredienserna i en skål.

Vad tyckte du om receptet?