Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Revbensspjäll och oumph med sötstark glaze har rejäl skjuts i smaken och sting av chili och whisky. Oumph är en råvara gjord på sojabönor. Den finns både som naturell och smaksatt med olika kryddningar.
Koka revbensspjället i lättsaltat vatten i en gryta tills det känns mört, ca 40 min. Tina oumphen.
Glaze: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Fräs chili och ingefära i olja i en kastrull. Tillsätt socker, vinäger, soja och whisky. Låt koka under omrörning till en simmig glaze, ca 5 min. Låt kallna.
Sätt ugnen på 225°. Låt revbensspjället rinna av och svalna. Skär spjället i bitar. Lägg spjäll och oumph i varsina ugnssäkra formar. Pensla med glaze på spjäll och oumph.
Griljera spjällen mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 20 min. Griljera oumphen vid sidan om spjällen 10–15 min tills de fått fin färg. Servera genast.