Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Revbensspjäll och oumph med sötstark glaze

Revbensspjäll och oumph med sötstark glaze har rejäl skjuts i smaken och sting av chili och whisky. Oumph är en råvara gjord på sojabönor. Den finns både som naturell och smaksatt med olika kryddningar.

Revbensspjäll och oumph med sötstark glazeRevbensspjäll och oumph med sötstark glazeRevbensspjäll och oumph med sötstark glaze
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 grevbensspjäll- tjocka, med ben
  • 1 påseoumph- fryst ”The chunk” (280 g)

Glaze

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1grön chili- t ex spansk peppar
  • 1 bitingefära- färsk, 5 cm
  • 2 mskrapsolja
  • 1,5 dlrårössocker
  • 0,75 dläppelcidervinäger
  • 1,5 msksoja- kinesisk
  • 1,5 mskwhisky

Gör så här

  1. Koka revbensspjället i lättsaltat vatten i en gryta tills det känns mört, ca 40 min. Tina oumphen.

  2. Glaze: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Fräs chili och ingefära i olja i en kastrull. Tillsätt socker, vinäger, soja och whisky. Låt koka under omrörning till en simmig glaze, ca 5 min. Låt kallna.

  3. Sätt ugnen på 225°. Låt revbensspjället rinna av och svalna. Skär spjället i bitar. Lägg spjäll och oumph i varsina ugnssäkra formar. Pensla med glaze på spjäll och oumph.

  4. Griljera spjällen mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 20 min. Griljera oumphen vid sidan om spjällen 10–15 min tills de fått fin färg.  Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?