Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Revbensspjäll med karamelliserade fikon

Revbensspjällen ska kokas riktigt möra innan de smörsteks och öses med glaze.

Revbensspjäll med karamelliserade fikon
Revbensspjäll med karamelliserade fikon
Revbensspjäll med karamelliserade fikon
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kgrevbensspjäll- tjocka
  • 1gul lök
  • 1,5 lvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsktimjan
  • 1lagerblad
  • 2 msksmör

Glaze

  • 2 dlkokspad
  • 2 dljapansk soja
  • 0,5 dlhonung
  • 1 tskingefära- färsk riven
  • 2 msksmör

garnering

  • 4fikon
  • 1 msksmör
  • 1 mskråsocker

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme.

  2. Ta upp köttet och låt det kallna.

  3. Koka ihop spadet som revbenen kokat i tills 2 dl återstår.

  4. Lägg alla ingredienser, utom smöret, till glazen i en kastrull och låt det koka tills 2/3 återstår. Avsluta med att klicka i smöret.

  5. Halvera fikonen. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida. Strö över sockret och låt det smälta ner.

  6. Skär revbenen i bitar och stek dem i smör i en stekpanna. Ös över glazen och servera dem med de karamelliserade fikonen.

Vad tyckte du om receptet?