Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Revbensspjällen ska kokas riktigt möra innan de smörsteks och öses med glaze.
Skala och hacka löken. Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme.
Ta upp köttet och låt det kallna.
Koka ihop spadet som revbenen kokat i tills 2 dl återstår.
Lägg alla ingredienser, utom smöret, till glazen i en kastrull och låt det koka tills 2/3 återstår. Avsluta med att klicka i smöret.
Halvera fikonen. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida. Strö över sockret och låt det smälta ner.
Skär revbenen i bitar och stek dem i smör i en stekpanna. Ös över glazen och servera dem med de karamelliserade fikonen.