Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I Danmark säljs oftast revbensspjäll med svålen kvar vilket inte är vanligt i Sverige. Här har vi gjort samma rätt men utan svål.
Revbensspjäll: Skär ur benen med en vass kniv. Koka upp ca 1 1/2 liter vatten med 1 msk salt. Lägg i köttet, koka upp och skumma. Låt koka ca 60 minuter. Ta upp köttet, krydda med salt och peppar. Låt svalna något och skär det i portionsbitar.
Sätt ugnen på grill. Blanda ingredienserna till glazen i en liten kastrull. Låt koka 2-3 minuter utan lock tills glasyren tjocknar något. Låt svalna.
Hetta upp en stekpanna, bryn köttbitarna i smör på båda sidor, minska värmen och pensla med glaze runt om. Lägg köttet i en långpanna med den feta sidan uppåt, bred på glaze och strö på socker. Sätt in köttet i övre delen av ugnen. Stek tills sockret har karamelliserats, 3-5 minuter.
Majssås: Rosta majskornen i het stekpanna 2-3 minuter under omrörning, häll på grädde och koka upp. Häll i mixer eller matberedare och kör till en sås. Sila eventuellt. Krydda med salt och peppar.
Morötter: Skala och skär morötterna på längden. Koka upp buljongen med lagerblad och citronskal. Sjud morötterna ca 5 minuter tills de är mjuka, men fortfarande ger tuggmotstånd.
Potatis: Forma potatisen till cylindrar. Bryn dem i smör och olja i stekpannan. Krydda med salt.
Servering: Fördela majssåsen på 4 tallrikar som en spegel. Lägg på köttet och servera med citronkokta morötter och potatis.