Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Revbensspjäll med apelsin- och whiskyglaze är härligt kryddiga. Revbensspjällen blir snabbare färdiga när de skärs i bitar innan de kokas.
Skär revbensspjällen i bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och skumma eventuellt. Tillsätt salt och låt koka under lock tills spjällen känns möra, ca 40 min. Låt rinna av och kallna.
Glaze: Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Blanda i marmelad, farinsocker, whisky och soja och låt sjuda ca 5 min. Låt glazen kallna.
Sätt ugnen på 225°. Lägg spjällbitarna i en ugnssäker form och pensla dem med glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills spjällen fått fin färg.