Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Revbensspjäll Louisiana

Heta revbenspjäll smaksatta med cajunkrydda och tabasco. Servera gärna med cajun coleslaw.

Revbensspjäll Louisiana
Revbensspjäll Louisiana
Revbensspjäll Louisiana
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4revbensspjäll- tunna
  • 2 mskcajunkrydda
  • 2 tsksalt
  • 2 dlbbq-sås
  • 2 msksoja
  • 2 mskhonung- flytande
  • tabasco- några droppar

Cajun coleslaw

  • 0,25vitkål
  • 2salladslökar
  • 2 msksenap
  • 0,5citron- finrivet skal och några droppar av saften
  • tabasco- några droppar
  • 125 gmajs
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 2 dlmajonnäs
  • 2 mskgräddfil
  • 1 krmsalt
  • chiliflakes- och hackad persilja att strö över

Gör så här

  1. Gnid in revbensspjällen med cajunkrydda och salt.

  2. Koka upp vatten, lägg i spjällen och låt de sjuda på medelvärme i cirka 1-1 ½ timme.

  3. Blanda ihop BBQ-sås, soja, honung och tabasco.

  4. Sätt ugnen på 200 grader.

  5. Häll av vattnet och låt spjällen rinna av på en bit hushållspapper.

  6. Lägg köttsidan uppåt på en plåt och pensla med hälften av BBQ-såsen. Sätt in spjällen mitt i ugnen i 25 minuter. Pensla igen och sätt in spjällen i ugnen i ytterligare 5 minuter.

  7. Coleslaw: Strimla vitkålen och salladslöken fint. Blanda ihop med alla övriga ingredienser. Strö över lite chiliflakes och hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök