Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Revbensspjäll för 10-12 personer

Revbensspjäll går utmärkt att ­rimma och koka dagarna före men vänta med att glasera tills det är dags för servering.

Revbensspjäll för 10-12 personerRevbensspjäll för 10-12 personerRevbensspjäll för 10-12 personer
Foto: Anna Kern

Dag 1

  • 2 kgrevbensspjäll- tunna
  • 4 lvatten
  • 4 dlsalt

Koklag

  • 2gula lökar
  • 2morötter
  • 5lagerblad
  • 1 msktimjan
  • 1 tskvitpepparkorn
  • 1 tskkryddpepparkorn

Glasering

  • 1 dlrapsolja
  • 0,5 dltomatpuré
  • 0,5 dlhonung
  • 1 msksoja- kinesisk
  • 1 tskgrillkrydda
  • 1 tsksvartpeppar- grovmald

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt. Låt kallna. Lägg i revbensspjällen och låt stå i kylen 1 dygn.

  2. Koklag: Skala och skär lök och morötter i mindre bitar. Lägg revbenen i en gryta. Täck med vatten och låt koka upp. Skumma väl, tillsätt grönsaker, lagerblad, timjan och pepparkorn. Låt koka tills köttet börjar släppa från benen, ca 1 1/2 timme. Ta upp köttet. Låt kallna.

  3. Glasering: Blanda alla ­ingredienser. Sätt ugnen på 200°. Skär revbensspjällen i bitar. Vänd runt bitarna i glaseringen. Lägg dem på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Vänd bitarna och stek dem ytterligare ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?