Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Revbensspjäll går utmärkt att rimma och koka dagarna före men vänta med att glasera tills det är dags för servering.
Koka upp vatten och salt. Låt kallna. Lägg i revbensspjällen och låt stå i kylen 1 dygn.
Koklag: Skala och skär lök och morötter i mindre bitar. Lägg revbenen i en gryta. Täck med vatten och låt koka upp. Skumma väl, tillsätt grönsaker, lagerblad, timjan och pepparkorn. Låt koka tills köttet börjar släppa från benen, ca 1 1/2 timme. Ta upp köttet. Låt kallna.
Glasering: Blanda alla ingredienser. Sätt ugnen på 200°. Skär revbensspjällen i bitar. Vänd runt bitarna i glaseringen. Lägg dem på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Vänd bitarna och stek dem ytterligare ca 10 min.