Här hittar du recept på några av julens söta klassiker:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Revbensspjäll blir saftiga och goda när de tillagas länge i ugnen. Här bjuder vi på ett recept på spjäll med läcker ingefärsglaze. Underbart gott till julbordet eller på buffén!
Sätt ugnen på 200°. Blanda salt, socker och ingefära. Gnid in revbensspjällen med kryddblandningen. Lägg det i en ugnssäker form med fettsidan upp.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills köttet har fått fin färg. Sänk ugnstemperaturen till 100° och tillaga ytterligare ca 3 timmar tills köttets innertemperaturen är 98°. Låt revbensspjällen kallna.
Glaze: Skala och skär ingefäran i bitar. Koka upp ingefära, sirap och ättika Ta åt sidan och låt dra ca 10 min.
Sätt ugnen på 175°. Skär revbensspjället i bitar och pensla dem med glazen. Lägg dem på en plåt och värm mitt i ugnen ca 10 min.
Här hittar du recept på några av julens söta klassiker: