Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Revbensspjäll – enkelt och gott recept

Revbensspjäll blir saftiga och goda när de tillagas länge i ugnen. Här bjuder vi på ett recept på spjäll med läcker ingefärsglaze. Underbart gott till julbordet eller på buffén! 

Pernilla Lundberg
Revbensspjäll – enkelt och gott recept
Revbensspjäll – enkelt och gott recept
Revbensspjäll – enkelt och gott recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 kgrevbensspjäll- tjocka med ben
  • 2,5 tsksalt
  • 1,5 mskströsocker
  • 1 mskingefära- mald

Glaze

  • 1 bitingefära- färsk (2 cm)
  • 1 dlsirap- ljus
  • 0,25 dlättiksprit- (12 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda salt, socker och ingefära. Gnid in revbensspjällen med kryddblandningen. Lägg det i en ugnssäker form med fettsidan upp.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills köttet har fått fin färg. Sänk ugnstemperaturen till 100° och tillaga ytterligare ca 3 timmar tills köttets innertemperaturen är 98°. Låt revbensspjällen kallna.

  3. Glaze: Skala och skär ingefäran i bitar. Koka upp ingefära, sirap och ättika Ta åt sidan och låt dra ca 10 min.

  4. Sätt ugnen på 175°. Skär revbensspjället i bitar och pensla dem med glazen. Lägg dem på en plåt och värm mitt i ugnen ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du recept på några av julens söta klassiker:

Recept på lussekatter

Recept på pepparkaksdeg

Recept på ljuvligt mjuk pepparkaka