Annat gott att servera på julbordet hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassiska revbensspjäll, för många ett givet inslag på bland annat julbordet. Koka de tjocka revbensspjällen i förväg. Förvara i kylen tills de ska glaseras och stekas färdigt i ugn.
Koka upp vatten med salt, lagerblad, pepparkorn och lök i bitar.
Skär revbensspjällen i bitar och lägg dem i det kokande vattnet. Skumma av ytan efter en stund och sjud sedan under lock ca 40 min. Låt svalna i spadet.
Tag upp revbensspjällen ur kokspadet och låt dem rinna av. Sätt ugnen på 200°. Lägg köttbitarna i en ugnssäker form.
Rör samman hoisinsås med riven ingefära och blanda med köttbitarna. Stek i nedre halvan av ugnen ca 20 min.
Annat gott att servera på julbordet hittar du här: