Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Revbensspjäll - recept på revbensspjäll med glace

Recept på klassiska revbensspjäll, för många ett givet inslag på bland annat julbordet. Koka de tjocka revbensspjällen i förväg. Förvara i kylen tills de ska glaseras och stekas färdigt i ugn.

Revbensspjäll - recept på revbensspjäll med glace
Revbensspjäll - recept på revbensspjäll med glace
Revbensspjäll - recept på revbensspjäll med glace
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgrevbensspjäll- tjocka
  • 1 lvatten
  • 2 tsksalt
  • 3lagerblad
  • 10vitpepparkorn
  • 1gul lök- liten

Glace

  • 1 dlhoisinsås
  • 1 mskingefära- färsk riven

Gör så här

  1. Koka upp vatten med salt, lagerblad, pepparkorn och lök i bitar.

  2. Skär revbensspjällen i bitar och lägg dem i det kokande vattnet. Skumma av ytan efter en stund och sjud sedan under lock ca 40 min. Låt svalna i spadet.

  3. Tag upp revbensspjällen ur kokspadet och låt dem rinna av. Sätt ugnen på 200°. Lägg köttbitarna i en ugnssäker form.

  4. Rör samman hoisinsås med riven ingefära och blanda med köttbitarna. Stek i nedre halvan av ugnen ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?

Annat gott att servera på julbordet hittar du här: