Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Reuben sandwich – enkelt recept

Reuben sandwich är en klassiker från New York som emigranterna från öst tog med sig. Mackan brukar innehålla pastrami eller corned beef, men hamburgerkött är ett bra alternativ.

Reuben sandwich – enkelt recept
Reuben sandwich – enkelt recept
Reuben sandwich – enkelt recept
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 8 skivorsurdegsbröd
  • 3 msksenap- stark, gärna Colman’s
  • 120 ghamburgerkött- i tunna skivor
  • 3 dlsurkål
  • 200 gedamerost- i tjocka skivor
  • 100 gsmör
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Bred senap på brödskivorna. Lägg ost på alla brödskivor.

  2. Lägg surkål och hamburgerkött på 4 av brödskivorna. Lägg på de andra brödskivorna som lock.

  3. Stek mackorna i omgångar i smör och olja på svag värme 5–10 min. Osten ska smälta och brödet få en frasig yta.

  4. Servera mackorna varma eller kalla, gärna med cornichons och mer senap.

Vad tyckte du om receptet?