Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renytterfilé med jordärtskockscrème och rödbetor

Renytterfilén och jordärtskocks-crèmen kan förberedas dagen före, men svampen är godast nystekt.

Renytterfilé med  jordärtskockscrème  och rödbetor
Renytterfilé med  jordärtskockscrème  och rödbetor
Renytterfilé med  jordärtskockscrème  och rödbetor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,2 kgrenytterfilé
  • 1 kgrödbetor- små
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 4 tskenbär- krossade
  • 4 msksmör

Jordärtskockscrème

  • 1,5 kgjordärtskockor
  • 4 dlmjölk
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 tsksalt

svamp

  • 400 gtrattkantareller
  • 2 msksmör
  • 0,5 dlgräslök- skivad
  • 1 tsksalt

garnering

  • 8cocktailkaprisar
  • 1 dlcashewnötter- rostade
  • 1 pktsmörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Rulla in köttet i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, ca 1 1/2 timme.

  2. Koka rödbetorna mjuka i vatten. Skala dem och skär dem i klyftor.

  3. Jordärtskockscrème: Skala jordärtsskockorna.  Koka dem mjuka ca 15 min i mjölk och grädde. Häll av vätskan men spara den. Mixa skockorna med mixerstav och späd med vätskan till en jämn puré. Smaka av med citronsaft och salt.

  4. Svamp: Ansa svampen och stek den i smör ca 5 min. Tillsätt gräslöken och krydda med salt.

  5. Ta ut och låt köttet vila ca 5 min. Gnid in köttet med salt, peppar och enbär. Bryn köttet gyllenbrunt i 2 msk smör. Skär det i skivor.

  6. Värm rödbetsklyftorna i 2 msk smör. Lägg köttet på tallrikar. Fördela jordärtskocks-crème, rödbetor och svamp vid sidan om. Garnera med kapris, cashewnötter och krasse.

Vad tyckte du om receptet?