Recept ur "Grytor med tillbehör" av Monika Ahlberg (Lind & Co). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är en fantastiskt god vild rätt! Renskav, röd steklök och champinjoner förenas i en ljuvlig gryta som jag serverar med matvete och rårörda lingon.
Börja med att råröra lingonen. Lägg bär och socker i en skål. Rör tills sockret löst sig. Det brukar ta cirka 10 minuter. Ställ åt sidan.
Koka matvete eller ris enligt anvisning på förpackningen.
Koka steklökarna i vatten i 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Skala lökarna och ställ åt sidan.
Hetta upp smör i en gryta och fräs champinjonerna hela om de är små, halvera dem annars. Ställ åt sidan.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs den halvtinade renskaven. Dela den efterhand som den lossnar och lägg över i grytan.
Pudra över vetemjöl och fräs 1 minut. Rör om. Häll på vatten, fond och grädde. Koka upp och låt sjuda samman i 1–2 minuter.
Smaka av med gelé, salt och nymalen svartpeppar.
Strimla sockerärterna och lägg i grytan tillsammans med steklökarna.
Rör om och servera den vilda grytan med riset eller matvetet och de rårörda lingonen.
Recept ur "Grytor med tillbehör" av Monika Ahlberg (Lind & Co). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök