Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 32g
Kolhydrater: 49g
Renskavsgryta med äpple och timjan är mustig och god. Servera gärna en klick lingonsylt till grytan.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och skär äpplena i tärningar.
Stek skavet otinat i 1 msk smör i en stekgryta tills det fått fin färg. Blanda i purjolök och äpple och låt steka med 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll över grädden och tillsätt 1/2 dl soja. Blanda 1 msk majsstärkelse med 2 dl vatten. Häll redningen i grytan och låt puttra ca 5 min.
Hacka hälften av timjanen och blanda ner i grytan. Servera grytan med matvetet och garnera med resterande timjan.