Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kebab med renskav

Kebaben får extra sting om den serveras med en kryddig tomatbaserad kebabsås, som finns färdig på flaska.

Kebab med renskav
Kebab med renskav
Kebab med renskav
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2renskav- fryst (à 240 g)
  • 2lökar- gula
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsktabasco
  • 4pitabröd

Vitlökssås

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 krmsalt

Sallad

  • 4tomater
  • 1rödlök- liten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Stek skavet i en släpplätt stekpanna tillsammans med löken tills skavet fått fin färg och löken blivit mjuk. Krydda med salt och tabasco.

  2. Smaksätt yoghurten med skalad, pressad vitlök och salt.

  3. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken och blanda med tomaterna. Salta och peppra.

  4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll med skav och vitlökssås och servera med tomatsalladen.

Vad tyckte du om receptet?