Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vispgrädde smaksatt med wasabi på toppen av en krämig röra på renskav.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela tunnbröden i fyrkantiga bitar, cirka 5 centimeter. Tryck försiktigt ned brödet i hårda muffinsformar eller liknande så brödbitarna bildar små skålar. Grädda i ugnen, 200 grader i cirka 5-6 minuter. Ta ut, låt svalna.
Vispa grädden hårt och rör i wasabi, smaka av tills du får den styrka du vill ha. Förvara i kylskåp.
Krossa enbären, skala och hacka löken. Smält smöret i en stekpanna, lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg. Lägg i renskavet och låt det steka några minuter under omrörning till fin stekyta runtom.
Rör ner fond och soja. Tillsätt grädden, rör om och låt grädden koka in. Smaka av med svartpeppar och salt.
Vid servering: Värm på renskavet och klicka i korgarna. Klicka på grädde och servera.
Recept från Mitt kök