Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renskav & wasabigrädde på tunnbröd


Vispgrädde smaksatt med wasabi på toppen av en krämig röra på renskav.

Renskav & wasabigrädde på tunnbröd

Renskav & wasabigrädde på tunnbröd

Renskav & wasabigrädde på tunnbröd

Annika Broman

Ingredienser

  • 4enbär
  • 0,5gul lök
  • 200 grenskav
  • 1 klicksmör
  • 1 dlgrädde
  • 1 tskviltfond- koncentrerad
  • 1 mskjapansk soja
  • svartpeppar- i kvarn
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 23 tskpepparrot- wasabikaviar (finns i välsorterade mataffärer i kyldisken) alternativt färskriven
  • 3 skivortunnbröd- mjuka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela tunnbröden i fyrkantiga bitar, cirka 5 centimeter. Tryck försiktigt ned brödet­ i hårda muffinsformar eller liknande så brödbitarna bildar små skålar. Grädda i ugnen, 200 grader i cirka 5-6 minuter. Ta ut, låt svalna.

  2. Vispa grädden hårt och rör i wasabi, smaka av tills du får den styrka du vill ha. Förvara i kylskåp.

  3. Krossa enbären, skala och hacka löken. Smält smöret i en stekpanna, lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg. Lägg i renskavet och låt det steka några minuter under omrörning till fin stekyta runtom.

  4. Rör ner fond och soja. Tillsätt grädden, rör om och låt grädden koka in. Smaka av med svartpeppar och salt.

  5. Vid servering: Värm på renskavet­ och klicka i korgarna. Klicka på grädde och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök