Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renskav med ädelost och ugnsbakad fänkål

Recept på renskav med ädelost och ugnsbakad fänkål. Spara gärna lite av persiljan att garnera med.

Renskav med ädelost och ugnsbakad fänkålRenskav med ädelost och ugnsbakad fänkålRenskav med ädelost och ugnsbakad fänkål
Servera skavet, toppat med den smulade osten, fänkål och potatis. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 pktrenskav- fryst (à 240 g)
  • 2fänkålsstånd- (à 200 g)
  • 500 gpotatis
  • 1gul lök
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 100 gädelost
  • 1 knippabladpersilja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skrubba och skär potatisen i klyftor.

  2. Lägg fänkål och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen tills fänkål och potatis är mjuka, ca 25 min.

  3. Stek skavet direkt från frysen i en het panna tills det tinat och fått fin färg. Skala och hacka löken och och låt den steka med skavet ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Häll grädden i pannan och smula i det mesta av osten, spara lite att toppa med. Låt sjuda 2–3 min. Strimla persiljan och blanda ner den i pannan.

  5. Servera skavet, toppat med den smulade osten, fänkål och potatis.

Vad tyckte du om receptet?