Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 37g
Kolhydrater: 28g
Recept på renskav med ädelost och ugnsbakad fänkål. Spara gärna lite av persiljan att garnera med.
Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skrubba och skär potatisen i klyftor.
Lägg fänkål och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen tills fänkål och potatis är mjuka, ca 25 min.
Stek skavet direkt från frysen i en het panna tills det tinat och fått fin färg. Skala och hacka löken och och låt den steka med skavet ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Häll grädden i pannan och smula i det mesta av osten, spara lite att toppa med. Låt sjuda 2–3 min. Strimla persiljan och blanda ner den i pannan.
Servera skavet, toppat med den smulade osten, fänkål och potatis.