Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tunnbrbödrulle med riven pepparrot och rökt renkött. Jättegott till utflykten eller i skidbacken under sportlovet!
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Häll mjölken över jästen och tillsätt smör och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk 40–50 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i ca 10 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 25 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt bröden kallna på galler under en fuktig bakduk.
Bred färskost på 4 tunnbröd. Mosa potatisen och fördela på bröden. Lägg på renstek och rucola. Strö över lite av pepparroten. Rulla ihop till en klämma och toppa med rårörda lingon och resten av pepparroten.