Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Renfilén är endast kryddad med salt och peppar, inget annat behövs för att lyfta den fina viltsmaken. Renfilé finns att köpa i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker.
Lingon: Blanda lingonen med ättika, socker och vatten. Låt stå i rumstemperatur medan kött och tillbehör tillagas.
Sätt ugnen på 150°. Putsa köttet och bryn det runtom i smör tillsammans med timjankvistarna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 20 min.
Potatis: Skala potatisen. Skiva den tunt. Skölj potatisen noga i kallt vatten och torka den i en ren kökshandduk. Krossa enbären och finhacka dem. Stek potatisen i smör tills den fått fin färg. Strö över enbären och krydda med salt. Lägg potatisen i en ugnssäker form och ställ den i ugnen bredvid köttet. Tillaga ca 15 min.
Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull ca 2 min. Häll på konjaken och låt koka upp. Tillsätt grädde, vatten och fond och låt sjuda ca 10 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner redningen i såsen.
Brysselkål: Ansa eller tina brysselkålen. Skär den i halvor. Stek brysselkålen i smör, färsk ca 10 min fryst ca 5 min. Strö över sockret och låt det karamelliseras under omrörning. Krydda med salt.
Skär köttet i skivor. Mixa såsen slät och skummig med mixerstav. Servera köttet med sås, potatis, brysselkål och lingon. Garnera med timjan.