Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Redaktörns kvällsmacka

Överraska din vän med något lättlagat och gott. Snabbt och enkelt fixar även den icke händige till denna goda macka som ger dig förvånade och positiva blickar. Köp en sallad med lite olika sorter, t ex rucola, mangoldskott eller frisée som ger mycket smak.

Redaktörns kvällsmacka
Redaktörns kvällsmacka
Redaktörns kvällsmacka

Ingredienser

  • 300 gryggbiff- 2 skivor (à 150 g)
  • 2 skivorvitt bröd
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 tskfransk senap
  • 1bifftomat
  • 5 dlsallad- blandad, t ex mangoldskott, rucola, frisée
  • 0,5 dlteriyakisås
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 dlparmesan- flagad

Gör så här

  1. Stek brödet gyllenbrunt i smör. Lägg brödskivorna på var sin tallrik.

  2. Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet 3-4 min per sida i smör så att det får en rosaröd kärna. Lägg köttet på skärbrädan att vila några minuter. Bred fransk senap på bröden och lägg på skivor av bifftomat, fördela rikligt med sallad över.

  3. Vispa ihop teriyakisås med olivolja i en liten skål. Skär köttet i strimlor och lägg dem över salladen. Häll över några msk sås på varje och strö över lite hyvlad parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?