Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Red velvet är en kaka med rötterna i USA. Ibland innehåller den rivna rödbetor men oftast röd hushållsfärg. Här gräddas våfflor av den röda smeten och serveras med färskostkräm och hallonkompott.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och -filmjölk och vispa till en klimpfri smet. Blanda i det smälta smöret och tillsätt vinäger och hushållsfärg.
Färskostkräm: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Rör osten smidig med florsocker och grädde. Blanda i citronskalet.
Hallonkompott: Koka hallonen med socker och citronsaft till en simmig kompott. Låt kallna.
Grädda våfflor av smeten i ett våffeljärn. Servera de nygräddade våfflorna med färskostkräm, hallonkompott och färska hallon.
Läs också: