Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Red velvetvåfflor med färskostkräm och hallonkompott

Red velvet är en kaka med rötterna i USA. Ibland innehåller den rivna rödbetor men oftast röd hushållsfärg. Här gräddas våfflor av den röda smeten och serveras med färskostkräm och hallonkompott.

Red velvetvåfflor med färskostkräm och hallonkompott
Red velvetvåfflor med färskostkräm och hallonkompott
Red velvetvåfflor med färskostkräm och hallonkompott
Red velvet-våfflor med färskostkräm. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 2,5 dlvatten
  • 1,5 dlfilmjölk
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 tskröd hushållsfärg

Färskostkräm

  • 0,5citron
  • 200 gnaturell färskost
  • 1 dlflorsocker
  • 0,5 dlvispgrädde

Hallonkompott

  • 225 ghallon- frysta
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskcitron- pressad

Garnering

  • hallon- färska

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och -filmjölk och vispa till en klimpfri smet. Blanda i det smälta smöret och tillsätt vinäger och hushållsfärg.

  2. Färskostkräm: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Rör osten smidig med florsocker och grädde. Blanda i citronskalet.

  3. Hallonkompott: Koka hallonen med socker och citronsaft till en simmig kompott. Låt kallna.

  4. Grädda våfflor av smeten i ett våffeljärn. Servera de nygräddade våfflorna med färskostkräm, hallonkompott och färska hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: