Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vi använde Lindts lindorkulor Strawberries and cream, men välj din kärestas favoritsmak. Rumstempererad är fyllningen smältande, kyld är den krämig som en tryffelkula.
Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt.
Vispa socker och olja till en jämn smet med elvisp. Tillsätt ägg, gräddfil och färg under vispning.
Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör om.
Fyll smeten till hälften i formarna. Tryck i en godiskula i varje form. Grädda muffinsen mitt i ugnen 10–13 min. Testa med sticka att de är torra. Låt kallna.
Frosting: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa färskost, florsocker, smör och citronskal med elvisp. Sätt in i kyl ca 1 timme så att den hårdnar.
Spritsa frostingen på cupcakesen. Toppa med strössel och eventuellt ätligt glitter.
Foto Helén Pe 2/18