Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Red velvet cupcakes med chokladgömma

Vi använde Lindts lindorkulor Strawberries and cream, men välj din kärestas favoritsmak. Rumstempererad är fyllningen smältande, kyld är den krämig som en tryffelkula.

Red velvet cupcakes med chokladgömmaRed velvet cupcakes med chokladgömmaRed velvet cupcakes med chokladgömma
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlrapsolja- neutral
  • 1ägg- stort, rumsvamt
  • 1 dlgräddfil
  • 1 tskgeléfärg- röd eller hushållsfärg
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 mskkakao
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 6lindorkulor- Lindts

Frosting

  • 0,5citron
  • 100 gfärskost- naturell
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlflorsocker

Garnering

  • hjärtströssel- , ev ätbart glitter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt.

  2. Vispa socker och olja till en jämn smet med elvisp. Tillsätt ägg, gräddfil och färg under vispning.

  3. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör om.

  4. Fyll smeten till hälften i formarna. Tryck i en godiskula i varje form. Grädda muffinsen mitt i ugnen 10–13 min. Testa med sticka att de är torra. Låt kallna.

  5. Frosting: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa färskost, florsocker, smör och citronskal med elvisp. Sätt in i kyl ca 1 timme så att den hårdnar.

  6. Spritsa frostingen på cupcakesen. Toppa med strössel och eventuellt ätligt glitter.

  7. Foto Helén Pe 2/18

Vad tyckte du om receptet?