Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Red velvet cupcake med citronfrosting och körsbär

I USA är Red velvet cake vanligt på bröllop. Vi valde att göra cupcakes så att varje gäst får sin egen lilla tårta. Baka denna sats i omgångar om du vill göra till fler.

Red velvet cupcake med citronfrosting och körsbär
Red velvet cupcake med citronfrosting och körsbär
Red velvet cupcake med citronfrosting och körsbär
Red velvet cupcake med citronfrosting och körsbär Foto: Magnus Skoglöf, Björn Lok och Ulrika Pousette

Red velvet cupcake med citronfrosting och körsbär

  • 2 storarödbetor- (ca 250 g)
  • 2 storaägg
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlmajsolja
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1,5 tskhushållsfärg- röd, ev
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskkanel- mald
  • 1 tskvaniljsocker

Frosting

  • 200 gnaturell färskost
  • 250 gmascarponeost
  • 2 mskflorsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1citron- rivet skal, gärna ekologisk
  • 2 tskcitron- pressad

Garnering

  • körsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv rödbetorna. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör i rödbetor, olja, crème fraiche och eventuell hushållsfärg.

  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Fyll stora muffinsformar, ställda på en plåt, till 2/

  3. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Ta ut och låt kallna på galler. Går att baka kvällen före servering. Förvara i rumstemperatur under plastfolie.

  4. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Häll upp i spritspåse och spritsa en klick på varje muffin.

  5. Garnera med ett körsbär på toppen.

Vad tyckte du om receptet?