Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scones till afternoon tea

Scones med grädde och sylt är en riktig klassiker!

Scones till afternoon teaScones till afternoon teaScones till afternoon tea
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 75 gsmör- kylskåpskallt
  • 1 msksocker
  • 1ägg
  • 2 dlmjölk- ca
  • 0,5 dltranbär- torkade, mjuka
  • mjöl- till utbakningen

Till servering

  • 2 dlgrädde
  • sylt- köpt eller hemlagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Sikta mjölet och häll det i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt bakpulver och mixa ihop. Tillsätt smöret, skuret i bitar och mixa till smulig deg. Mixa i sockret. Tillsätt ägget blandat med mjölken och kör till en smidig deg, späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in tranbären. Kavla eller platta ut degen till en ca 2 centimeter tjock kaka. Ta ut 6-8 rundlar med kakmått, 7-8 centimeter i diameter.

  4. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min.

  5. Servera ljumma med vispad grädde och sylt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök