Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rawgodisägg

Recept på veganska godisägg. Rawgodisägg är ett lite nyttigare godis. Använd gärna medjool-dadlar för bästa kvalitet.

RawgodisäggRawgodisäggRawgodisägg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 175 gmedjool-dadlar- urkärnade
  • 200 gcashewnötter
  • 3 mskkakao
  • 0,5 dlkokosolja
  • 2 krmsalt- ev
  • 2 mskkaffe- starkt, avsvalnat

Garnering

  • 2 dljordnötter- hackade

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar och cashewnötter till en tjock massa i matberedare.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Låt smeten stå och stelna i kylen en stund om den känns för lös och kladdig för att rulla direkt.

  3. Forma massan till ägg och rulla dem i hackade jordnötter. Förvara godiset i kylen. Hållbarheten är 3–4 veckor.

Vad tyckte du om receptet?