Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här ljuvliga tårtan räcker till många och går att förbereda och förvara i frysen tills den ska serveras. Garnera tårtan med valfria frukter, bär, frön och nötter.
Botten: Klipp till ett bakplåtspapper som täcker botten på en springform, 24 centimeter i diameter.
Mixa nötterna grovt, tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en massa.
Tryck ut massan i botten på formen till ett jämnt lager. Platta till ytan med en sked.
Fyllning: Häll av vattnet från de blötlagda nötterna.
Mixa nötterna grovt, tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop allt tills fyllningen blir en slät massa.
Bred ut fyllningen i formen ovanpå bottenlagret och jämna till ytan. Ställ in formen i frysen under tiden du gör chokladglasyren.
Chokladglasyr: Skala och kärna ur avokadon. Mixa ihop alla ingredienser till en slät glasyr.
Montering: Täck tårtan med glasyren.
Garnera med bär, frukt och frön. Strö över kakaonibs. Ställ in tårtan i frysen tills den ska serveras.
Ta fram tårtan cirka 20 minuter före servering.
Recept från Mitt kök