Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw tryffeltårta

Den här ljuvliga tårtan räcker till många och går att förbereda och förvara i frysen tills den ska serveras. Garnera tårtan med valfria frukter, bär, frön och nötter.

Raw tryffeltårta
Raw tryffeltårta
Raw tryffeltårta
Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 2,5 dlcashewnötter
  • 2 dlkokos- riven
  • 0,75 dlkakao
  • 8dadlar- kärnfria
  • 2 mskkokosolja

Fyllning

  • 3 dlcashewnötter- blötlagda i 6 timmar
  • 2,5 dlkokosolja
  • 15dadlar- kärnfria, blötlagda i 2 timmar
  • 1 dlhonung
  • 3 dlkakao
  • 2 krmsalt
  • 2 krmvaniljpulver

Chokladglasyr

  • 1avokado- mogen
  • 0,25 tskvaniljpulver
  • 0,5 dlhonung
  • 1 mskkokosolja
  • 0,5 dlkakao

Till garnering

  • 3 dlbär- blandade frysta , till exempel hallon blåbär, björnbär och vinbär
  • frukt- till exempel kulor av pitahaya eller klyftor av sharonfrukt
  • pumpakärnor
  • hampafrön
  • kakaonibs

Gör så här

  1. Botten: Klipp till ett bakplåtspapper som täcker botten på en springform, 24 centimeter i diameter.

  2. Mixa nötterna grovt, tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en massa.

  3. Tryck ut massan i botten på formen till ett jämnt lager. Platta till ytan med en sked.

  4. Fyllning: Häll av vattnet från de blötlagda nötterna.

  5. Mixa nötterna grovt, tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop allt tills fyllningen blir en slät massa.

  6. Bred ut fyllningen i formen ovanpå bottenlagret och jämna till ytan. Ställ in formen i frysen under tiden du gör chokladglasyren.

  7. Chokladglasyr: Skala och kärna ur avokadon. Mixa ihop alla ingredienser till en slät glasyr.

  8. Montering: Täck tårtan med glasyren.

  9. Garnera med bär, frukt och frön. Strö över kakaonibs. Ställ in tårtan i frysen tills den ska serveras.

  10. Ta fram tårtan cirka 20 minuter före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök