Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Red velvet raw

Energirik kaka som piggar upp! Bred ett täcke kokosgrädde över rödbetskakan och strö över granatäppelkärnor.

Red velvet raw
Red velvet raw
Red velvet raw
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rödbetskaka

  • 5 dlnötter- blandade, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoser,till exempel valnötter,mandel och hasselnötter
  • 1 dlkakao
  • 1,5 dlkokos- riven
  • 3 mskkokosolja
  • 2 mskhonung
  • 2rödbetor- skalade och finrivna
  • 250 gdadlar- urkärnade

Topping

  • 2 dlkokosgrädde
  • dropparrödbetssaft- några
  • 0,5granatäpple
  • hallonpulver

Gör så här

  1. Rödbetskaka: Mixa nötter, kakao och kokos grovt.

  2. Tillsätt kokosoljan och honungen.

  3. Pressa ur lite av saften ur de rivna rödbetorna (och spar den).

  4. Mixa ihop allt tillsammans med dadlarna.

  5. Lägg plastfolie i en form, cirka 20 × 15 centimeter, och tryck ut massan i formen. Sätt in formen i frysen och ta ut den när den stelnat. Det tar cirka 1–2 timmar.

  6. Topping: Vispa upp kokosgrädden med en elvisp och droppa i några droppar rödbetssaft. Bred kokosgrädden över kakan.

  7. Strö över granatäppelkärnorna och hallonpulvret.

  8. Skär upp i bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök