Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw mango- & ananastårta

Läcker och somrig tårta med mango och ananas. Rör gärna kokosoljan mjuk innan den blandas ner bland övriga ingredienser, så fördelas den lättare.

Raw mango- & ananastårta
Raw mango- & ananastårta
Raw mango- & ananastårta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 4 dldadlar- urkärnade
  • 2 dlcashewnötter
  • 4 mskkokosolja
  • 0,5 dlmandelsmör

Fyllning

  • 2 dlcashewnötter- blötlagda i 5–6 timmar i kallt vatten
  • 1,25 dlmandelmjölk
  • 0,5 dlkokosolja
  • 1,5 mskhonung
  • 0,5 tskvaniljpulver

Topping

  • 1mango
  • 0,5ananas
  • 1passionsfrukt
  • mynta- färsk

Gör så här

  1. Botten: Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 20 centimeter i diameter.

  2. Mixa dadlarna och nötterna. Tillsätt kokosoljan och mandel­ smöret. Mixa ihop till en massa. Tryck ut massan i botten på formen. Sätt in formen i kylen.

  3. Fyllning: Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa nötterna, tillsätt lite i taget av mandelmjölken, mixa i kokosoljan, honungen och vaniljpulvret. Bred ut fyllningen över botten.

  4. Topping: Skala mangon och ananasen, skär frukten i tunna skivor och lägg i ett cirkelformat mönster på tårtan varannan skiva mango och varannan skiva ananas. Skär passionsfrukten i två delar och garnera tårtan med den ena halvan. Lägg på mynta. Om du vill kan du klämma ur kärnorna ur den andra halvan av passions­ frukten på tårtan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök