Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker och somrig tårta med mango och ananas. Rör gärna kokosoljan mjuk innan den blandas ner bland övriga ingredienser, så fördelas den lättare.
Botten: Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 20 centimeter i diameter.
Mixa dadlarna och nötterna. Tillsätt kokosoljan och mandel smöret. Mixa ihop till en massa. Tryck ut massan i botten på formen. Sätt in formen i kylen.
Fyllning: Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa nötterna, tillsätt lite i taget av mandelmjölken, mixa i kokosoljan, honungen och vaniljpulvret. Bred ut fyllningen över botten.
Topping: Skala mangon och ananasen, skär frukten i tunna skivor och lägg i ett cirkelformat mönster på tårtan varannan skiva mango och varannan skiva ananas. Skär passionsfrukten i två delar och garnera tårtan med den ena halvan. Lägg på mynta. Om du vill kan du klämma ur kärnorna ur den andra halvan av passions frukten på tårtan.
Recept från Mitt kök