Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw lakritstårta med cashewnötter & mörka bär

Raw betyder att baka utan upphettning. Den här vackra och goda tårtan är sprängfylld av nyttigheter.

Raw lakritstårta med cashewnötter & mörka bär
Raw lakritstårta med cashewnötter & mörka bär
Raw lakritstårta med cashewnötter & mörka bär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Raw botten

  • 4 dldadlar- urkärnade
  • 2 dlcashewnötter- naturella
  • 0,75 dlkokosolja
  • 0,5 dlmandelsmör- eller jordnötssmör

Kokoscashewgrädde

  • 2 dlcashewnötter- naturella och blötlagda i kallt vatten i 4–6 timmar
  • 1,25 dlmandelmjölk
  • 0,5 dlkokosolja
  • 1,5 mskhonung
  • 0,5 tskvaniljstång- endast fröna
  • 0,51 msklakritsgranulat

Till garnering

  • 2 dlbjörnbär
  • 1 dlblåbär
  • 1 dlkörsbär

Gör så här

  1. Botten: Mixa dadlar och nötter grovt. Tillsätt kokosolja och mandel- eller jordnötssmör.

  2. Lägg en rund bit bakplåtspapper i botten på en springform, 19–20 centimeter i diameter. Tryck ut massan i botten och ställ in formen i kylen.

  3. Kokoscashewgrädde: Häll av vattnet som nötterna blötlagts i. Mixa nötterna med lite i taget av mandelmjölken.

  4. Tillsätt kokosolja, honung, vanilj och lakritsgranulat. Mixa ihop allt.

  5. Bred massan över botten och lägg på bären. Förvara tårtan i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök