Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw key lime pie med kokoschips & limeskal

Key Lime Pie kommer ursprungligen från Key West i Florida. Här i en raw version som du kan njuta av med gott samvete.

Raw key lime pie med kokoschips & limeskal
Raw key lime pie med kokoschips & limeskal
Raw key lime pie med kokoschips & limeskal
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dlmandel
  • 2,5 dlkokos- riven
  • 8dadlar- urkärnade

Fyllning

  • 1,5 dlkokosolja
  • 2avokador
  • 1,5 dllimesaft
  • skal- rivet från 2 limefrukter
  • 1 dlhonung- flytande
  • 0,5 dlkokosgrädde

Garnering

  • 1lime- skalad och skuren i skivor
  • kokoschips
  • limeskal- rivet från 1 lime

Gör så här

  1. Mixa mandeln grovt. Mixa sedan i kokosen och till sist dadlarna. Tillsätt ev ett par droppar vatten.

  2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en pajform eller form med löstagbar botten, cirka 22 cm i diameter.

  3. Tryck ner massan i botten på formen och ett par centimeter upp på kanten.

  4. Fyllning: Smält kokosoljan på medelvärme i en kastrull.

  5. Skala och kärna ur avokadon.

  6. Mixa alla ingredienser utom kokosoljan till en slät massa. Tillsätt kokosoljan i en fin stråle.

  7. Häll fyllningen ovanpå pajbotten och ställ in formen i frysen minst tre timmar. Sätt plast på om den ska förvaras längre.

  8. Servering: Ta ut pajen ca 10-15 minuter före servering. Garnera med limeskivor, kokoschips och rivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök