Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Key Lime Pie kommer ursprungligen från Key West i Florida. Här i en raw version som du kan njuta av med gott samvete.
Mixa mandeln grovt. Mixa sedan i kokosen och till sist dadlarna. Tillsätt ev ett par droppar vatten.
Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en pajform eller form med löstagbar botten, cirka 22 cm i diameter.
Tryck ner massan i botten på formen och ett par centimeter upp på kanten.
Fyllning: Smält kokosoljan på medelvärme i en kastrull.
Skala och kärna ur avokadon.
Mixa alla ingredienser utom kokosoljan till en slät massa. Tillsätt kokosoljan i en fin stråle.
Häll fyllningen ovanpå pajbotten och ställ in formen i frysen minst tre timmar. Sätt plast på om den ska förvaras längre.
Servering: Ta ut pajen ca 10-15 minuter före servering. Garnera med limeskivor, kokoschips och rivet limeskal.
Recept från Mitt kök