Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw kaffetårta

Dekorativ tårta med hasselnötsbotten. Fyllningen är smaksatt med lite kaffe och flytande honung. Spritsa på sojagrädde och strö över mörk, hackad choklad.

Raw kaffetårtaRaw kaffetårtaRaw kaffetårta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 3 dlhasselnötter
  • 3 dldadlar- urkärnade
  • 1 dlkakao
  • 23 mskkokosolja- (beroende på hur torra dadlarna är)
  • 2 krmsalt

Fyllning

  • 6 dlcashewnötter
  • 1,5 dlkaffe- kallt
  • 0,75 dlhonung- flytande
  • 1 tskkakao
  • 0,75 dlkokosolja

Topping

  • 2 dlsojagrädde- (vispbar)
  • 20 gmörk choklad- hackad

Garnering

  • 2 tskkaffebönor

Gör så här

  1. Botten: Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 20 centimeter i diameter. Mixa hasselnötterna, tillsätt dadlarna och kakaon och mixa. Lägg i kokosolja och salt, mixa till en fast massa.

  2. Lägg massan i botten på springformen och platta till med baksidan av en sked eller med en slickepott. Sätt in formen i kylen.

  3. Fyllning: Mixa cashewnötterna, tillsätt kaffet, honungen, kakaon och kokosoljan. Mixa till en slät massa, häll upp i formen och sätt in i frysen i minst 4–5 timmar.

  4. Topping: Vispa sojagrädden hårt. Fyll en sprits och lägg i kylen över natten så att den blir hård (du kan hoppa över grädden om du vill äta tårtan samma dag).

  5. Servering: Ta ut tårtan 20–30 minuter före servering. Spritsa på sojagrädden. Strö över hackad choklad och garnera med kaffebönor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök