Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dekorativ tårta med hasselnötsbotten. Fyllningen är smaksatt med lite kaffe och flytande honung. Spritsa på sojagrädde och strö över mörk, hackad choklad.
Botten: Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 20 centimeter i diameter. Mixa hasselnötterna, tillsätt dadlarna och kakaon och mixa. Lägg i kokosolja och salt, mixa till en fast massa.
Lägg massan i botten på springformen och platta till med baksidan av en sked eller med en slickepott. Sätt in formen i kylen.
Fyllning: Mixa cashewnötterna, tillsätt kaffet, honungen, kakaon och kokosoljan. Mixa till en slät massa, häll upp i formen och sätt in i frysen i minst 4–5 timmar.
Topping: Vispa sojagrädden hårt. Fyll en sprits och lägg i kylen över natten så att den blir hård (du kan hoppa över grädden om du vill äta tårtan samma dag).
Servering: Ta ut tårtan 20–30 minuter före servering. Spritsa på sojagrädden. Strö över hackad choklad och garnera med kaffebönor.
Recept från Mitt kök