Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw doughnuts

Raw doughnuts med hallon, pistaschnötter och kakaonibs. Munkarna är lätta att göra och passar utmärkt som godis, fika eller mellanmål. Det går bra att garnera med andra toppings – välj dina favoriter!

Raw doughnuts
Raw doughnuts
Raw doughnuts
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlmandlar
  • 1 dlpumpakärnor
  • 2 dlcashewnötter
  • 1 dlhampafrön
  • 20dadlar- urkärnade
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 175 gmörk choklad

Garnering

  • hallon- frystorkade eller jordgubbar
  • pistaschnötter- hackade
  • kakaonibs

Gör så här

  1. Mixa mandlar och pumpakärnor grovt i en mixer. Lägg i cashew­ nötter, hampafrön, dadlar, salt och vaniljpulver och mixa samman.

  2. Forma till runda bollar. Platta till bollarna och gör ett hål i mitten.

  3. Hacka och smält chokladen i mikron eller i ett varmt vattenbad. Doppa ena sidan på munkarna i chokladen. Strö på frystorkade hallon eller jordgubbar, pistaschnötter och kakaonibs.

  4. Lägg munkarna på ett bakplåtspapper, låt chokladen stelna i rumstemperatur eller i kylen. Förvara munkarna i lufttäta burkar i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök