Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw citronpaj

Recept på raw citronpaj. Avokado är den hemliga ingrediensen som gör den sötsyrliga citronfyllningen fluffig och len.

Raw citronpajRaw citronpajRaw citronpaj
Recept på raw citronpaj. Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 100 gdadlar- färska, utan kärnor
  • 1,5 dlkokosmjöl
  • 1,5 dlkokos- riven
  • 2 mskagavesirap- flytande honung
  • 2 mskvatten
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 3avokador
  • 0,75 dlagavesirap- eller flytande honung
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 0,5 dlkokos- riven

Garnering

  • citronklyftor
  • bär- t ex vinbär
  • kokosflagor
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till bottnen i en matberedare till en nästan slät, tjock smet. Tryck ut smeten i botten och på kanterna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ kakan i frysen ca 15 min.

  2. Fyllning: Kärna ur avokadorna och mixa fruktköttet tillsammans med sirap, citronsaft och riven kokos till en slät kräm. Häll citronkrämen i pajskalet och ställ i frysen ca 4 timmar.

  3. Ta citronpajen ur frysen ca 30 min före servering. Garnera med citronklyftor, vinbär, kokosflagor och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?