Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw chokladmousse-tryffel  

Enligt raw food-filosofin ska maten vara ekologisk, oprocessad och aldrig upphettad till mer än 47 grader. Här är en fantastisk god chokladtryffelkaka gjord på raw food-vis. 

Raw chokladmousse-tryffel  Raw chokladmousse-tryffel  Raw chokladmousse-tryffel  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dldadlar- färska
  • 100 gvalnötter
  • 0,5 dlkakao
  • 2 mskjordnötssmör
  • 0,5 krmsalt
  • 1 mskvatten- (1–2 msk)

Chokladtryffel

  • 0,5vaniljstång
  • 1avokado- mogen
  • 0,5 dlkakao
  • 0,5 dlhonung
  • mskkokosolja

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna. Mixa alla ­ingredienser utom vattnet i en matberedare.

  2. Tillsätt vatten lite åt gången till en bra ­konsistens, degen ska hålla ihop och vara en aning klibbig.

  3. Tryck ut degen i en form, ca 10 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ i frysen.

  4. Chokladtryffel: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills blandningen är helt slät. Var noga med att all avokado har mixats sönder.

  5. Ta ut formen ur frysen och ta ut bottnen. Bred tryffeln över bottnen och ställ in i kylen ca 1 timme för att stelna.

  6. Skär chokladmousse­tryffeln med en varm kniv för snygg snittyta (värm kniven ­under rinnande varmt vatten).

Vad tyckte du om receptet?