Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw chokladglass ­med banan- och jordnöts­glass

Recept på raw chokladglass ­med banan- och jordnöts­glass. Banan ger fin sötma tillsammans med agavesirap i glassen.

Raw chokladglass ­med banan- och jordnöts­glass
Raw chokladglass ­med banan- och jordnöts­glass
Raw chokladglass ­med banan- och jordnöts­glass
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2bananer
  • 1 mskhonung- flytande eller agavesirap
  • 0,5 dlkakao- gärna raw kakao
  • 2 dlyoghurt- grekisk eller ­sojayoghurt med vaniljsmak
  • 1 tskingefära- riven

Banan- och jordnötsglass

  • 2bananer
  • 1 mskhonung- flytande eller agavesirap
  • 0,75 dljordnötssmör
  • 2 dlyoghurt- grekisk eller ­sojayoghurt med vaniljsmak

Varm chokladsås 1-2-3

  • 1 dlkakao
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten

Tillbehör

  • 1 dljordnötter- grovt hackade
  • 1 dlbananchips- torkade

Gör så här

  1. Skala och mixa bananerna. ­Tillsätt honung, kakao, yoghurt och ingefära och mixa ihop. Ställ smeten i frysen 5–6 timmar, vispa några gånger i glassmeten med elvisp under tiden.

  2. Jordnötsglass: Skala och mixa bananerna. Tillsätt honung, jordnötssmör och yoghurt och mixa slätt. Ställ smeten i frysen 5–6 timmar, vispa några gånger i den med elvisp under ­tiden.

  3. Varva de båda glassarna i en skål med jordnötter och torkade bananer emellan. Ställ in i frysen 1/2–1 timme.

  4. Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud ca 10 min under vispning. Servera glassen med varm chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?

Ps. Du har väl inte missat denna kokbok!

En antiinflammatorisk kokbok framtagen i nära samarbete med tarmfloran. Köp den här.