Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw brownie

Mjuk chokladfrosting med avokado täcker den här goda kakan. Botten är gjord på dadlar, cashewnötter och jordnötter.

Raw brownieRaw brownieRaw brownie
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 2 dlcashewnötter
  • 2 dljordnötter
  • 4 dldadlar- urkärnade
  • 1 dlkakao
  • 2 mskjordnötssmör
  • 1 mskkokosolja

Frosting

  • 1avokado- mogen
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 1 mskkokosolja- rör kokosoljan mjuk med en sked
  • 0,5 dlkakao

Att strö över

  • 25 gmörk choklad- hackad

Gör så här

  1. Mixa nötterna tills de är grovhackade. Tillsätt övriga ingredienser till botten och mixa ihop allt. Tryck ut massan i en form cirka 14x20 centimeter. Ställ in i frysen under tiden du gör frostingen.

  2. Skala och kärna ur avokadon, mixa den och lägg i alla övriga ingredienser, mixa till en slät frosting. Bred frosting över kakan, strö över chokladen och ställ in kakan i kylen i minst en timme. Skär upp den i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök