Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw brownie

Mjuk chokladfrosting med avokado täcker den här goda kakan. Botten är gjord på dadlar, cashewnötter och jordnötter.

Raw brownie
Raw brownie
Raw brownie
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 2 dlcashewnötter
  • 2 dljordnötter
  • 4 dldadlar- urkärnade
  • 1 dlkakao
  • 2 mskjordnötssmör
  • 1 mskkokosolja

Frosting

  • 1avokado- mogen
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 1 mskkokosolja- rör kokosoljan mjuk med en sked
  • 0,5 dlkakao

Att strö över

  • 25 gmörk choklad- hackad

Gör så här

  1. Mixa nötterna tills de är grovhackade. Tillsätt övriga ingredienser till botten och mixa ihop allt. Tryck ut massan i en form cirka 14x20 centimeter. Ställ in i frysen under tiden du gör frostingen.

  2. Skala och kärna ur avokadon, mixa den och lägg i alla övriga ingredienser, mixa till en slät frosting. Bred frosting över kakan, strö över chokladen och ställ in kakan i kylen i minst en timme. Skär upp den i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök